Orbán: Két napja találkoztam Finkelsteinnel

2015.05.15. 21:36 Módosítva: 2015.05.15. 21:37
Rendszeresen kapcsolatban vannak, legutóbb két napja járt Orbán Viktornál Arthur Finkelstein – mondta az RTL Híradónak a miniszterelnök. Azt viszont nem árulták el, hogy kitől kapja a fizetését Finkelstein.

Orbán Viktor péntek délelőtt meglepő módon válaszolt az RTL Klub híradójának egy kérdésre, és ráadásul nem kitérő választ adott: először erősítette meg nyilvánosan, hogy kapcsolatban áll Arthur Finkelstein amerikai politikai tanácsadóval, aki állítólag már a 2010-es, kétharmados győzelemhez is hozzásegítette a pártot. "Jól ismerem őt, igen, nagyon kiváló és elismert szakember" - mondta róla. 

A kérdésre, hogy mikor dolgozott utoljára a Fidesznek, azt válaszolta: "Hát velem van kapcsolatban, nagyon gyakran (találkozunk), legutóbb két napja volt nálam".

A tévések a kormányfő sajtófőnökét is keresték, hogy megtudják, pontosan ki fizet Finkelstein szolgáltatásaiért, amire Havasi Bertalan azt válaszolta: sem a miniszterelnök, sem a Miniszterelnökség nem áll vele munkakapcsolatban.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön még azt mondta: ő nem is hallotta a világszerte ismert tanácsadó nevét.

Arthur Finkelstein évtizedek óta politikai tanácsadó, több amerikai elnök mellett is dolgozott, egyik legnagyobb fegyvere a negatív kampány, az ellenfél megbélyegzéséről szóló üzenet folyamatos sulykolására épülő kampánytechnikát róla nevezték el.

Az RTL Klub szerint a politikai tanácsadó nemrég közös angliai céget alapított Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadóval.