Kövér: A Fidesz megkerülhető

kover
2015.05.16. 11:22

Kövér László az EchoTv vendége volt: Bayer Zsolt a Mélymagyar című műsorban készített vele interjút. Az első részben az európai bevándorláspolitikáról beszélgettek, majd a végére a Fidesz kommunikációjáig jutottak. Csupa remek, idézhető mondat.

Az óriási bevándorláshullámról:

Az európaiak által kreált civilizációs modell bomlástünete. Az hogy Afrika közepén öldöklik az embereket, az is az európai civilizációs modell válságtünete. Ott egészen jól elvoltak nélkülünk évezredeken keresztül..most ezzel nem azt akarom mondani, hogy hiba volt a felfedezések időszakában bárhová is eljutni, és ott berendezkedni, de mindennek meg van az ára.

Líbiáról, Kadhafiról:

...Líbián keresztül pl nem tódulnának ellenőrizetlenül az afrikai menekültek, ha nem lettek volna szívesek egyes európai, meg NATO-tagállamok szétbombázni azt a rendszert, ami olyan volt amilyen, senki sem szeretett volna európaiként ott élni, de legalább egy működőképes állam volt.

Európáról:

Szerintem Európa nem létezik. Létezik egy Európai Unió nevezetű elfuserált intézményrendszer.

Legjobb párbeszéd

Bayer: ..tegyük hozzá nyugodtan, hogy a közel-keleti helyzetért pedig Európán kívül vastagon az Egyesült Államok a felelős.

Kövér: Hát, ebbe már bele se menjünk, mert nehogy véletlenül megbombázzanak minket itt a stúdióban.

Kövér kiemelt egy mondatot egy európai bizottsági tervezetből, amely a bevándorlás problémáját hivatott megoldani. A mondat Kövér interpretálásában úgy szól, hogy nem szabad elriasztani a jelenlegi demográfiai helyzetben azokat a bevándorlókat Európától, akikre egyébként Európa gazdaságának szüksége van. Kövér szerint „ez a mondat a legerkölcstelenebb mondat, amit egyáltalán papír nem rúg le magáról":

Ez arról szól, hogy Európa nem méltóztatik a saját fiait arra nevelni, hogy dolgozzanak, hanem mindenféle úgynevezett szolgáltató tevékenységekben juttat nekik jövedelmet. De ha neadjisten ehhez sincsen nagyon nagy kedvük, akkor mindenféle munkanélküli és egyéb szociális ellátásokon keresztül... európai mércével mérve egészen elviselhető életnívót tud nekik produkálni.

Legjobb kérdés Bayertől:

Nem lehet hogy Európa lelke elveszett?

Legeslegjobb mondat Kövértől:

Ideje lenne a normális emberek lázadásának, amíg még nem késő!

A beszélgetés végén szó volt a Fidesz kommunikációjáról, a választókkal való párbeszéd hiányáról is. Kövér tanácsai a következők voltak:

Azt tanácsolnám magunknak azon túl, hogy igyekezzünk minden döntést előkészíteni kommunikációs szempontból is... ne essünk pánikba. Ne kezdjünk kommunikációs varázslásba.. a saját értelmiségünknek pedig azt tanácsolnám, vagy azt kérném tőlük... hogy ne essen pánikba, és ne keltsen pánikot.

Majd miután Bayer többször is elmondta, hogy a Fidesz 1,5 - 1,8 millió szavazója fix, az biztosan megmarad, és őt sem az ellenzék, sem annak sajtója nem érdekli Kövér hűtötte le a kedélyeket:

A következő választásokat el is lehet veszíteni. Azt mondtad, hogy nem megkerülhető a Fidesz. Miért ne lenne? Például Tapolcán egészen jól megkerülhető. Egy jobbikos polgármester mellett egy szocialista alpolgármester lett.

Aztán azzal a véleménnyel próbálta Bayer szembesíteni Kövért, hogy sokan, saját választóik is azt a kritikát fogalmazzák meg a Fidesszel szemben, hogy gőgösek, nem hallják meg, amit a választóik mondanak, magas lóról beszélnek. Feltette a kérdést, nem kellene-e ezen változtatni. Kövér sajátosan reagált:

Jó, igen, de hogyan? Meg mi a baj?

− mondta, majd azzal folytatta, hogy:

„Jó lenne, ha értelmesebb, egészségesebb közéletünk lenne, amiben lennének médiumok. Egy politikus természetesen kötelességszerűen kapcsolatot kell, hogy tartson a választóival, még akkor is ha miniszterelnök, vagy házelnök... de azt azért mégiscsak belátja mindenki, velünk szimpatizálók meg pláne, hogy nem tudunk, akár csak másfél kétmillió emberrel sem normális konzultációba keveredni.. hogy meg is értsük egymást, mert a legnagyobb őszinteséggel mondom, hogy egyszerre érzem is, hogy mi a probléma, de nem értem. Négy éven keresztül vezettük ezt az országot. Négy éven keresztül küzdöttünk, harcoltunk, azzal a stílussal, ami semmivel sem volt puhább, mint a mostani. Az ellenzék, az ellenség, az ellenfél... a padlóra került, rászámoltak, sőt volt akit ki is ütöttünk. De most azért ne legyünk már bajban, mert kemények voltunk négy éven keresztül! Mert nem igaz, hogy most a saját választóinkkal másképp beszélnénk.

A beszélgetés végén pedig azt kérdezte Bayer a házelnöktől, hogy elképzelhetőnek tartja-e a Jobbik választási győzelmét. Kövér szerint a Jobbik kifejezetten veszélyes ellenfél, de nem Fidesz számára alapvetően, hanem az ország számára.

Erre a pártra az aranyhalaim etetését sem bíznám, nemhogy az ország vezetését.