Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Stefánia
3 °C
8 °C

Varga István lett Egerszalók polgármestere

2015.05.17. 22:52

Varga István független, a Fidesz és a KDNP támogatását is élvező jelölt nyerte a vasárnapi időközi polgármester-választást Egerszalókon.  A település jegyzője szerint az 1560 szavazásra jogosult lakos 64,46 százaléka vett részt a választáson.  Varga István 424 voksot kapott, a második helyen Tóth Katalin független jelölt végzett 355 szavazattal, harmadik pedig a szintén független Durakov János lett 127 vokssal.

  A szavazatok összeszámlálását követően Varga István azt mondta, hogy mindenki polgármestere akar lenni, a fejlődés érdekében pedig összefogásra van szükség. Abban bízik, mondta, hogy a kormánypártokkal való együttműködés eredményeket hoz a község számára.  Nyitrai Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője szerint Varga István reális programot állított össze. 

  A Heves megyei Egerszalókon azért kellett időközi polgármester-választást tartani, mert a község tavaly októberben megválasztott független vezetője februárban elhunyt. A voksolásra hat jelöltet vettek nyilvántartásba. (mti)