Gyanús hónaljstift okozott riadalmat Pécsett

2015.05.20. 21:07 Módosítva: 2015.05.20. 21:53

Pécsett, egy buszmegállóban hatalmas riadalmat keltett, amikor egy busz nyitott ajtaján keresztül bedobott valaki egy papírba csomagolt, "Allahu Ahbar" feliratú csomagot az utastérbe - közölte a rendőrség. 

A csomagot egy hősies utas levitte a buszról, majd a csomagot feldobó társaságához tartozó fiatalt visszatartott a rendőrök kiérkezéséig. A rendőrök a csomagot átvizsgálták, abban egy hónaljstiftet találtak.

A visszatartott 16 éves, az egyik helyi vendéglátóipari és kereskedelmi szakközépiskolába járó magyar állampolgárságú, arabul nem beszélő fiatalembert a rendőrök előállították, és kihallgatták.

Késő délután édesanyjával együtt, önként jelentkezett egy 15 éves magyarszéki fiatalember a rendőrségen. Meghallgatása során előadta, hogy délután társaikkal találták ki az egész cselekményt a szakközépiskolában. Együtt készítették el a dezodoros csomagot, amit végül ő dobott fel az említett autóbuszra, majd a helyszínről elmenekült, míg társát visszatartották.

A két fiatal ellen garázdaság miatt indítottak eljárást.

Korábban a Bama.hu arról számolt be, hogy ritkán látott rendőri készültséget rendeltek el, miután a csomagot megtalálták a buszon. Hét rendőrautó sorakozott fel, olyan volt, mint egy akciófilm.

A rendőrség szerint a Bama információival ellentétben a csomagot a buszra dobó fiatalember egy szót nem szólt az utasokhoz, így arabul sem beszélt, és semmilyen terrorszervezetet nem emlegetett.