Kamionnal ütközött egy tehervonat Szombathelyen

363268 kisiklott a szlovak kamionnal utkozo mozdony
2015.05.20. 08:32 Módosítva: 2015.05.20. 10:10

Összeütközött egymással egy kamion és egy dízelmozdony Szombathelynél, a Körmend-Szombathely vasútvonal és a 86-os út várost elkerülő szakaszának kereszteződésében éjfél előtt, írja a Nyugat.hu. A tehervonat kisiklott, a kamion üzemanyagtartálya megsérült, kifolyt belőle a gázolaj.

A vasúti átjáró biztosítóberendezése nem működött, a lámpa sötét volt, a félsorompó pedig állt. A konvojban haladó kamion vezetője nem győződött meg arról, hogy érkezik-e vonat, mielőtt a sínekre hajtott. A GYSEV szóvivője szerint a sorompó és a lámpa meghibásodása miatt a mozdony folyamatos hangjelzést adva, 15 km/órás sebességgel közelítette meg az átjárót, de a kamion ennek ellenére sem állt meg.

A szlovák kamion sofőrjét fejsérülésekkel szállították kórházba, a két üres kocsit vontató mozdonyban utazó személyzet könnyű sérüléseket szenvedett. A Police.hu reggeli híre szerint a tehervonat műszaki mentése előre láthatóan szerda késő estig is eltart majd, ezért a 86-os főút elkerülő szakaszán teljes útlezárás van.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport