Salamon
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Apa és fia éveken át együtt erőszakolta a család lányait

2015.05.21. 16:33

Tizenkét év fegyházra, illetve négy év javítóintézeti nevelésre ítélt első fokon a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön egy férfit és a fiát, akik éveken át megerőszakolták a család lánygyermekeit - tájékoztatta a törvényszék szóvivője az MTI-t.

Koszta János elmondta, hogy a vádirat szerint az elsőrendű vádlott, a most 38 éves férfi és 18 éves fia 2006 és 2013 között Solymáron rendszeresen szexuálisan zaklatta, illetve többször megerőszakolta a család két kiskorú, 12 év alatti lánygyermekét, vagyis a férfi a saját lányait, a fiú a saját testvéreit.

Időközben más bűncselekmény miatt az apa börtönbe került, a három testvért pedig nevelőszülőknél helyezték el, de a fiút még ez sem akadályozta meg az erőszakoskodás folytatásában.

Az apát 12 év fegyházra ítélte, de az ítélet nem jogerős, mert az ügyész 3 nap gondolkodási időt kért, míg a férfi ügyvédje felmentésért fellebbezett. Fiának 4 évet kell javítóintézetben töltenie. Mivel a másodrendű vádlottra kiszabott ítéletet az érintettek tudomásul vették, az jogerőre emelkedett