Szilárda
2 °C
7 °C
Index - In English In English Eng

Elment az áram, becsapott a villám

2015.05.21. 06:21 Módosítva: 2015.05.21. 07:44

Több településen okozott kárt a szerda esti vihar. Jellemzően kidőlt fák, leszakadt faágak, de villámcsapás miatt is riasztották a tűzoltókat, írja az MTI az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása alapján. Országszerte mintegy 60 helyen kérték a tűzoltók segítségét.

Még most sincs mindenhol áram a Nógrád megyei Patak, Dejtár és Ipolyszög területén, valamint Bánk egy részén. A kimaradás több mint kétezer fogyasztót érintett, de a legtöbb helyen az áramszolgáltató szakemberei már kijavították a hibát.

Dunabogdányban egy transzformátorállomásba csapott bele a villám. Emiatt több mint 150 fogyasztónál nem volt áram, és több környező településen is tapasztaltak áramkimaradást. 

Egy csévharaszti családi házba szerdán késő este villám csapott. A tetőtér kigyulladt, de a lángokat a lakók el tudták oltani. Senki nem sérült meg. 

A Békés megyei Orosházán egy lakóházra dőlt egy fa. Nógrád megyében, Balassagyarmaton a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék okozott gondot több utcában. 

A XXII. kerületben, a Zentai úton parkoló autóra, és egy vezetékre dőlt egy fa.