Adorján, Adrián
3 °C
8 °C

Gripen: Nem látni a vizsgálat végét

K  AP20150519069
2015.05.21. 09:19 Módosítva: 2015.05.21. 09:54

A cáslavi katonai repülőtéren csütörtökön is tovább folynak a vizsgálatok, a cseh és a magyar szakértők átvizsgálják a kedden balesetet szenvedett Gripent, és folytatják a helyszínelést is, írja az MTI a cseh hadsereg vezérkari főnökségének szóvivőjére hivatkozva.

Ezután a laboratóriumi vizsgálatok következnek,

hogy mikor zárul le az egész ügy kivizsgálása, azt most nehéz megmondani

- mondta Magdaléna Dvoráková, aki közölte, hogy a Lion Effort 2015 elnevezésű hadgyakorlat, amelyet a baleset után azonnal megszakítottak, szerda délután óta folytatódik. A cáslavi repülőtér rendben üzemel.

Ahogy azt szerdán megírtuk, a Közlekedésbiztonsági Szervezet szerint jó állapotban vannak a adatrögzítői, amelyekről a kiszerelés után megkísérlik letölteni az azokon tárolt adatokat. A cseh reptér szóvivője szerint a vadászgép javíthatatlan állapotban van.

Mint ismert, a vadászgép kedden szenvedett balesetet leszállás közben a csehországi Čáslav repülőterén, túlfutott a kifutópályán, talán fékhiba, talán a pilóták hibája miatt. A két pilóta katapultált, nem sérültek meg. Az ügyről írt összefoglaló cikkünket itt olvashatja el.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport