Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szubtrópusi feltételezés, hogy Lázár János csajozott a luxushotelekben

2015.05.21. 15:53

A csütörtöki Kormányinfo-tájékoztató egyik érdekes színfoltja volt, amikor Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter reagált az egykori, kétmilliós hotelszámláit érintő kérdésre.

A Népszabadság újságírója ugyanis megkérdezte Lázárt arról a perről is, amelyet az Origo egykori munkatársa, a ma már  Direkt36-os Pethő András indított a kirívóan magas hotelszámlái miatt. Ugyebár továbbra sem nyilvánosak Lázár János luxusutazásainak részletei, mivel a Miniszterelnökség nemzetbiztonsági indokokra hivatkozva folyamatosan fellebbez az erről szóló bírósági döntések ellen.

Az ügyben a héten újabb ítélet volt: eszerint nemcsak a hotelszámlákról kell beszélnie Lázárnak, hanem a tárgyalásairól is, ha jogerőre emelkedik a bírósági ítélet. Ennek a döntésnek a tárgya két 2013-as tárgyalás volt: az egyik Svájcban, a másik Olaszországban zajlott. 

A miniszter most a Kormányinfón megismételte amit korábban mondott, hogy a bíróság ítéletére sem árulja majd el, kikkel találkozott ott.

A bíróság nem tudja leellenőrizni a szavaim valóságtartalmát, hiszen mondhatom azt, hogy nem emlékszem, de  mondhatok olyat is, ami nem igaz arról, hogy kivel voltam a hotelben.

Lázár hozzátette, hogy a felesége sem hiszi el "azt a szubtrópusi feltételezést", hogy csajozni volt. Közölte, hogy nem fogja felvenni a kesztyűt ezek miatt a kijelentések miatt.