Szubtrópusi feltételezés, hogy Lázár János csajozott a luxushotelekben

2015.05.21. 15:53

A csütörtöki Kormányinfo-tájékoztató egyik érdekes színfoltja volt, amikor Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter reagált az egykori, kétmilliós hotelszámláit érintő kérdésre.

A Népszabadság újságírója ugyanis megkérdezte Lázárt arról a perről is, amelyet az Origo egykori munkatársa, a ma már  Direkt36-os Pethő András indított a kirívóan magas hotelszámlái miatt. Ugyebár továbbra sem nyilvánosak Lázár János luxusutazásainak részletei, mivel a Miniszterelnökség nemzetbiztonsági indokokra hivatkozva folyamatosan fellebbez az erről szóló bírósági döntések ellen.

Az ügyben a héten újabb ítélet volt: eszerint nemcsak a hotelszámlákról kell beszélnie Lázárnak, hanem a tárgyalásairól is, ha jogerőre emelkedik a bírósági ítélet. Ennek a döntésnek a tárgya két 2013-as tárgyalás volt: az egyik Svájcban, a másik Olaszországban zajlott. 

A miniszter most a Kormányinfón megismételte amit korábban mondott, hogy a bíróság ítéletére sem árulja majd el, kikkel találkozott ott.

A bíróság nem tudja leellenőrizni a szavaim valóságtartalmát, hiszen mondhatom azt, hogy nem emlékszem, de  mondhatok olyat is, ami nem igaz arról, hogy kivel voltam a hotelben.

Lázár hozzátette, hogy a felesége sem hiszi el "azt a szubtrópusi feltételezést", hogy csajozni volt. Közölte, hogy nem fogja felvenni a kesztyűt ezek miatt a kijelentések miatt.