Titkosszolgálatos mobilt találtak a Jobbik-majálison

2015.05.22. 17:23 Módosítva: 2015.05.22. 17:31

A Magyar Nemzet ma "Titkosszolga hagyott mobilt a Jobbiknál?" címmel közölt cikket, ami arról szól, hogy a titkosszolgálat munkatársa hagyhatott ott egy mobiltelefont a Jobbik idei majálisán, a Hajógyári szigeten. 

A Jobbik a Magyar Nemzet érdeklődésére megerősítette, hogy a Hajógyári szigeten tartott majálison az egyik szimpatizáns leadott egy okostelefont SIM kártyával, bőrtokkal együtt a Jobbik központi sátránál.

A készülék a Jobbik országos hivatalához került, de PIN-kóddal volt védve, ezért elvitték egy mobilszolgátatóhoz, hogy megtudják, kié. A Jobbik szerint az ügyfélszolgálatos meglepetten kiáltott fel, hogy ez nemzetbiztonsági készülék. Az érintett ügyfélszolgálatos jelezte nekik, hogy visszajuttatják a telefont a tulajdonoshoz.

Péntek délután a Belügyminisztérium közleményt adott ki, amiből kiderült, valóban a nemzetbiztonsági flottához tartozó készülék jutott a Jobbik birtokába, de nem egészen úgy volt, ahogy ők gondolják.

"Az elhagyott mobiltelefon – az állami, illetve a gazdálkodó szervezeteknél általánosan elterjedt konstrukciónak megfelelően – kedvezményes magáncélú dolgozói flottacsomagba tartozó készülék, illetve előfizetés, ami a szolgáltatóval kötött megállapodás, és az arra vonatkozó belső szabályok szerint közeli hozzátartozó használatába is átadható" - közölte a minisztérium.

"A mobiltelefon használója a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat munkatársának gyermekkorú leánya, aki nagymamája kíséretében vett részt a számos gyermekprogramot is kínáló rendezvényen" - írták a magyarázatban.