CÖF: Junckernak viselkedészavara van

2015.05.23. 18:26

"Értetlenül állunk Jean-Claude Juncker viselkedészavara előtt. Aki demokratikusan megválasztott kormányfőket ütöget, sérteget, jegyzetfüzettel ver fejbe, vagy éppen mikrofonokat harapdál, aligha méltó európai vezető szerepre"  - írta a Civil Összefogás Fóruma (CÖF) egy szombati közleményben, és hozzátették, szerintük az aeurópai emberek jogosan várják el, hogy Juncker államférfiként viselkedjen.

A CÖF arra reagált ilyen indulatosan, hogy Juncker pénteken a rigai EU-s csúcstalálkozón "Hello, diktátor!" felkiáltással üdvözölte Orbán Viktort, majd kézfogás után pofon is verte.

A Szanyi Tibor féle bohócfutamokból van épp elég, nem szeretnénk, ha az uniós vezetők közt is ez a magatartás válna uralkodóvá

- írták. A CÖF úgy véli, Juncker szereptévesztésben van, mert egyetlen államtól sem kapott kioktatásra felhatalmazást, és még csak erkölcsi alapja sincsen arra, hogy bárkit számon kérjen, hiszen "Luxemburg miniszterelnökeként adó átverési show-műsorával megrövidítette mindazon államokat, akiknek most erkölcsről szónokol".