Újra hálaadó szentmise lesz Orbánért

2015.05.25. 13:01

A Hír24 szúrta ki, hogy ahogy 2013-ban, úgy idén is hálaadó szentmisét tartanak Orbán Viktorért. Az eseményt a  miniszterelnök születésnapján, május 31-én, délelőtt 11 órakor a Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend Hermina úti kápolnájában tervezik megtartani.

A 2013-as szentmiséről akkor a hvg.hu-nak a templomban azt mondták, hogy a Lányok és Asszonyok Orbán Viktorért Egyesület kérte azt. Orbán Viktor akkor azt írta az Indexnek: „nem tudok róla, az ilyesmivel jobb megvárni az ember temetését". A Hír24 információi szerint a 2013-ast a tavaly elhunyt Szentmihályi Szabó Péter kezdeményezte, akinek özvegyének Facebook-posztjából derült ki az idei. 

Közreműködik Számadó Gabriella operaénekes és Hegedűs Valér zongoraművész orgonán, amelyen még Liszt Ferenc játszott. Várlak benneteket!

írja Szentmihályi Szabó Ilona a Facebookon az eseményről.

Nincs ebben semmi meglepő: 2002-ben a Szent István bazilikában az Orbán-családért tartottak szentmisét , 2011-ben pedig a Rózsák terén álló görög katolikus templomban "az igaztalanul vádolt és lelkiekben alaposan meghurcolt" Gyurcsány Ferencért imádkoztak.