Hivatalosan is itt a nyár: nyitnak a budapesti strandok

2015.05.29. 09:53

Az építkezési zaj miatt 15 százalékkal olcsóbb lesz a belépő a Dagályba - áll a Budapest Gyógyfürdői Zrt. közleményében, amit azért adtak ki, hogy bejelentsék

A hétvégén megkezdődik a strandszezon.

A Dagály és Palatinus után ugyanis újabb strandok nyitják meg kapuikat: a Csillaghegyi és a Paskál május 30-tól, a Római Strandfürdő május 31-től lesz nyitva. A Pünkösdfürdői strand egy héttel később, június 6-án nyit. A Csillaghegyi Strandra 900, a Paskálra 1200 forint lesz a belépő. 

A budapesti strandokra kedvezményes jeggyel mehetnek a diákok és a nyugdíjasok és a családok, de lehet váltani majd bérleteket is, melyekkel akár 25 százalékot lehet spórolni. A Dagálynál speciális a helyzet; mivel megkezdték a 2017. évi vizes vébére az új uszodakomplexum építését, ezért a légkalapácsok és betonkeverők zaját kompenzálandó, 15 százalékkal csökkentik a belépő árát - ami így sem lesz olcsó, ha tudjuk, hétvégén 2400 forint a felnőtt belépő.

További jó hír, hogy végre öt budapesti strandon is bevezetik a szelektív hulladékgyűjtést, a szokásos sárga és kék fedelű kukába szortírozhatjuk a lángospapírt és a kólásflakont.