Sárváry lett a Forster Központ elnöke

2015.06.01. 19:19

Távozott a posztjáról a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ elnöke, Sághi Attila, akit Sárváry István vált, írja az MTI. A miniszterelnökség eddigi kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkárának friss kinevezését L. Simon László jelentette be a köztévén.

L. Simon azt is elmondta, hogy Sárváry helyére nem érkezik pótlást, a jövőben egyetlen helyettes államtitkár lesz, ezzel is spórolnak. Sárváryt L. Simon javaslatára nevezte ki Lázár János  június 1-i hatállyal.

Sárváry a harmadik Orbán-kormány óta a miniszterelnökségnek dolgozik, az új kinevezését megelőzően többek között a Várkert Bazár felújításánaksikertörténetében is részt vett, mint a munkákat irányító kormánybiztosság munkatársa. Sárváry jövőbeni feladatai között van a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram elindítása, valamit a Nemzeti Hauszmann Terv támogatása.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás