Így mentették meg a rendőrök az esőben ázó kerekesszékest

2015.06.02. 11:03

Biztos emlékszik arra a múlt szombati esetre, amikor két rendőrt szokatlan pózban kapott le egy kollégánk: egy mozgássérült férfi elektromos kerekesszékének defektjét szerelték meg .

  Prim Roland törzsőrmester társával épp az Oktogonnál járőrözött, amikor a központból szóltak neki, hogy egy kerekesszékes kért segítséget. Hamar meg is találták az addigra bőrig ázott férfit, aki elmondta, hogy amikor defektet kapott, először egy járókelő ment oda hozzá segíteni, de nem igazán tudta, hogyan is fogjon hozzá a kerékcseréhez, ezért inkább azt tanácsolta a bajba jutottnak: hívjon rendőrt.

Ez meg is történt, és így riasztották a központból a járőrt. Ők először a férfit menekítették el a szakadó eső elől: felajánlották neki, hogy átültetik a rendőrautóba, de a férfi inkább a közeli telefonfülkéből akarta követni a kerékcserét.

Prim törzsőrmester emlékei szerint maga a kerékcsere olyan fél órát vett igénybe. A művelet abból állt, hogy megemelték a nyolcvan kilós járművet, a leszerelt kerékről lehámozták a felnit, és a lyukas belsőt kicserélték a kerekesszékben tárolt tartalék belsőre. Ezután gondosan visszahelyezték a székébe a férfit, és felcsatolták rá övtáskáját, ami előtte

ott lógott csak úgy felakasztva; annyira kis ártatlan volt, simán ellophatták volna tőle.

Arra a kérdésre, hogy a rendőrségen belül milyen visszhangja volt az egész Internetet bejáró esetnek, Prim azt válaszolta, hogy a budapesti rendőrfőkapitány a történet megjelenése után magához rendelte őket, a találkozó ezen a héten jön létre.