Teljes fordulatszámra kapcsolt a kormány menekültellenes kampánya

2015.06.02. 14:54 Módosítva: 2015.06.02. 18:01

Még egy hónapig lehet kitölteni a bevándorlásról szóló nemzeti konzultációt, az utolsó heteket megnyomja a kormány. Kovács Zoltán kormányszóvivő a napokban jelezte, tájékoztató kampányt is indítanak, amivel a kabinet alapvető elveire hívják fel a figyelmet. 

Ezek között szerepel, hogy minden Magyarországra érkezőnek tiszteletben kell tartania az ország és az unió kultúráját, törvényeit, továbbá nem veszélyeztetheti a magyarok munkahelyét

– mondta Kovács. Már ebből érezni lehetett, hogy konzultációból áradó xenofóbiára rá fognak tenni még egy lapáttal. Így lett, de a kész termék minden képzeletet felülmúl:

unnamed
Fotó: Olvasónk / Index

A fenti fotót egy olvasónk küldte egy nyomdából, ahol azt mondták neki, hogy ebből óriásplakát méretben 333-at rendelt a kormány. A szöveg annyiban is figyelemre méltó, hogy még a Jobbik 2010-es kampányszövegénél is durvább. Ők akkor addig merészkedtek, hogy Magyarország a magyaroké. 

A most formálódó kampányban, amellett hogy végtelenül szomorú, van egy humoros momentum is. Vajon hány menekült fogja tudni elolvasni a nekik szóló, de magyar nyelvű szöveget? Hacsak a magyar kormány nem gondolkodik úgy, mint az a kedves náci úr, aki videónkban azért ugrasztotta kutyáját egy közelben álldogáló menekültre, mert az szerinte kihallgatta magyarul folyó társalgásunkat.

Magyarok, gyűlöljetek!

A közpénzből finanszírozott gyűlöletkampány egyébként a teljes letámadást tűzte ki célul. Médiavásárló cégektől mindeközben úgy értesültünk, hogy a kormány direkt a határ menti magyarok megdolgozására írt ki kommunikációs tendert. Információink szerint a kormány a vasárnap bejelentett internetes kérdőívet akarja kitöltetni az emberekkel. (Itt érhető el a menekültellenes kérdőív.)  

A fenti képen látható szöveg információink szerint csak az egyik, ami hamarosan az utcára kerül. Még két másik próbálja majd még ellenségesebbé tenni a magyarokat.

Update: Az Együtt kedd délután azt ígérte, hogy ha ezek az óriásplakátok kikerülnek, mozgalmat szerveznek a leszaggatásukra.