7 és fél évre ítélték a gólyatábori erőszakolót

2015.06.03. 13:02 Módosítva: 2015.06.03. 13:08

Első fokon 7 és fél év börtönre ítélte a Fonyódi Járásbíróság K. Szilárdot, aki tavaly augusztusban megerőszakolt egy lányt az ELTE fonyódligeti gólyatáborában, írja az MTI.

A bíróság szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, és a börtönbüntetés mellett 8 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától is. Legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után helyezhető feltételesen szabadlábra.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért, az ügyészség súlyosításért fellebbezett, mondta az Indexnek a Kaposvári Törvényszék sajtótitkára. Az ügy a Kaposvári Törvényszékre kerül tovább másodfokra.

A bíróság gyorsan hozta meg az ítéletet a szeptember óta előzetes letartóztatásban lévő férfi ügyében. A sértett védelmében elrendelt zárt tárgyalás április 8-án kezdődött. A bíróság szinte a maximális büntetést szabta volna ki, ha ez lett volna K. Szilárd első ilyen bűncselekménye, a szexuális erőszak ugyanis alapesetben (pl. ha nem gyerek sérelmére követik el) 2-8 évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható. Csakhogy mivel a gólyatáborban fotósként dolgozó férfi korábban már ült nemi erőszak miatt, visszaesőként akár jóval többet is kaphatott volna.

Ahogy azt már korábban megírtuk, K. Szilárdot szexuális erőszakkal vádolták azután, hogy augusztusban az ELTE Tanító- és Óvónőképző Karának gólyatáborában megerőszakolt egy fiatal lányt.

K. Szilárd, aki a vádak szerint több mint 100 fotót készített az erőszak alatt a lányról, hogy később azokkal zsarolhassa, a bíróságon közölte: nem járul hozzá ahhoz, hogy kép- és hangfelvétel készüljön róla.