Kétméteres Makovecz Imre-arc készül a budavári Siklóhoz

2015.06.04. 06:36

Melocco Miklós szobrásszal készített interjút a Heti Válasz a művész nyolcvanadik születésnapja alkalmából. Az interjúból Melocco beszél a múltról, az MMA megalakulásáról, kedvenc műveiről, de a legérdekesebb az a rész, ahol a mostani terveiről nyilatkozik. 

Most a Makovecz-emlékművön dolgozik, és a 2011-ben elhunyt legendás építész emlékművét nem akármilyen helyszínre szánja: a budavári Sikló aljához. A Nulla kilométerkövet pedig szerinte vissza kell tenni a Clark Ádám tér közepére. Erről már korábban is beszélt. Most viszont azt is megtudjuk az emlékműről, hogy

egy 14 méter magas torony lesz, mögötte magasodik öt jegenye, és lesz benne egy kétméteres Makovecz-arc, pajzs alakú fülkében.

Az egész emlékmű jelentőségét ráadásul az bizonyítja, hogy Melocco azt mondja:

a terveket Orbán Viktor és Tarlós István is elfogadta.

Azt is megtudjuk, hogy az emlékműbe bedolgozik az a Párkányi Raab Péter is, aki a Szabadság téren felállított, nagy vitát kiváltó művet, A német megszállás áldozatainak emlékművét tervezte. Erről a szoborról amúgy most Melocco azt mondja, hogy "tisztességes", és hogy "gondolatilag nincs, formailag viszont jól van megcsinálva".

FRISSÍTÉS!!!

Tarlós István az Indexnek azt mondta, hogy még embrionális állapotban van az emlékmű állítása, és ő személy szerint nem a Clark Ádám térre tenné. Itt olvashatja cikkünket erről.  • Hírek
  • Támogatások