Kuvaiti gigakórházba csábítják a magyar sebészeket

GettyImages-187405682
2015.06.04. 09:39

Hirdetésben toboroz magyar orvosokat Kuvaitba az ország egészségügyi minisztériuma – a felhívás a Népszabadság csütörtöki számában jelent meg.

A hirdetés feladója Kuvait magyarországi nagykövetsége, konkrétan ortopéd sebészeket keresnek a Shaikh Jaber Al Ahmed Al Sabah kórházba. A jelentkezőktől legalább 3-15 év szakmai tapasztalatot várnak el beosztástól függően.

wow

Az önéletrajz mellé nemcsak az elérhetőséget és ajánlásokat, hanem rögtön útlevélmásolatot is kérnek.

Ez a Shaikh Jaber Al Ahmed Al Sabah kórház

A 695 ezer négyzetméteres kórházba 13 emeletet, és 1168 ágyat terveztek, a Perzsa-öböl egyik legnagyobb kórháza lesz, ha megnyit a Gckuwait.com szerint.

Kuvait kicsi, olajban gazdag délnyugat-ázsiai ország. Délen Szaúd-Arábiával, északon Irakkal határos. Államformája sejkség, alkotmányos monarchia. Klímája a mezőgazdaságnak nem kedvez, ezért bevételeinek több mint 90 százalékát az olaj fedezi.

Nem ez lesz az első eset, hogy tapasztalt magyar orvosok a Közel-Keleten vállalnak munkát: a hasonló kaliberű katari Sidra klinika kora-és újszülöttosztályát például Seri István vezeti.

Kérdéseinkkel megkerestük a kuvaiti nagykövetséget is, válaszaikkal frissíteni fogjuk cikkünket, amint reagálnak.

Korábbi cikkünkben kivándorló magyar orvosokat kérdeztünk arról, miért hagyják el Magyarországot. „Három munkahelyen dolgoztam otthon, a fizetésem csak a hiteltörlesztésre és a vegetálásra volt elég. Az állam itt segít, nem visszahúz és belédrúg” – mondta egy Skandináviába szakadt magyar orvos, de messze nem a pénz volt az egyetlen ok a legtöbb esetben.