Tarlós: A Pride visszataszító

4O5A6917
2015.06.04. 09:05 Módosítva: 2015.06.04. 15:22

Tarlós István csütörtök reggel a TV2 Mokka vendége volt, ahol rákérdeztek a Napi Gazdaság azon információjára, hogy a Budapest Pride-nak a nagybani piacnál kellene helyet biztosítani. A főpolgármester azt mondta, neki az a személyes véleménye, hogy

az egész jelenség nem természetes és visszataszító.

Nem érti, hogy mire jó a felvonulás, és attól tart, hogy

ez a dolog nem méltó az Andrássy út történelmi környezetéhez.

Mint mondta, mindez kizárólag az ő személyes véleménye, arról viszont nem tud, hogy a felvonulás áthelyezésével akar-e foglalkozni a közgyűlés. Részletes okfejtése a témával kapcsolatban egyébként a következőképpen szólt:

Szigorúan személyes véleményként azt tudom önnnek megfogalmazni, ez az egész jelenség számomra nem természetes és számomra visszataszító, tehát a férfi és női nem alapfunkciói nem véletlenül alakultak ki. Amíg a kettő egymással be nem helyettesíthető , addig mondhatjuk, hogy előfordul a természetben, de nem organikus része a természetnek.

A Napi Gazdaság egyébként múlt szombaton azt írta, hogy a fővárosi közgyűlésnek nincs jogi lehetősége kitiltani a Pride-ot a belvárosból.

Az idei Budapest Pride-ot július 3–12. között rendezik meg, a felvonulás időpontja július 11. lesz. A meleg rendezvénysorozatot idén 20. alkalommal rendezik meg.

Frissítés: A Budapest Pride szervezői a Facebookon reagáltak Tarlós szavaira,

szerintünk a gyűlöletkeltés és a kirekesztő politizálás az, ami visszataszító! Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a főpolgármester hiányos ismeretei alapján becsméreljen egy, az emberi jogokért felvonuló, ünneplő tömeget. ... Ahogy az elmúlt években is, idén is hívjuk Tarlós Istvánt és az összes olyan demokratikus párt képviselőjét, aki többet szeretne megtudni a többszázezres magyarországon élő LMBTQ közösségről és az őket érintő kérdésekről, problémákról.