Dominikán találták meg a két éve elrabolt magyar kisfiút

2015.06.05. 07:46

Dominikán találta meg a rendőrség azt a gyereket, akit két évvel ezelőtt édesapja rabolt el édesanyjától (akitől értelemszerűen elvált, hisz máskülönben nem rabolhatta volna el). A Blikk információi szerint a nyolcéves Bandika apja egy láthatás után vette magához, majd tavaly februárban a Dominikai Köztársaságba szökött vele.

Miután a férfi eltűnt a kisfiúval, az anya végigjárta a férfi összes lehetséges búvóhelyét, rokonokat, óvodákat, ahol Bandikával megfordulhatott, és szinte hetente volt a rendőrségen is, mindhiába. Pedig eközben a volt férje boldogan posztolgatta a képeket.

A férfi egy évig élt a Karib-tengeren titokban a fiával, és már az anya sem számított arra, hogy viszontlátja gyerekét, míg csak néhány napja az Interpol rájuk nem bukkant. Bandikát a rendőrség gyermekotthonba vitte, míg az apát három napra vizsgálati fogságba helyezték - ő egyébként az érvényben lévő féltucatnyi elfogatóparancs ellenére valószínűleg nem kerül bíróság elé Magyarországon, mivel nincs kiadatási egyezményünk a Dominikai Köztársasággal.

Bandika csak hosszas hivatalos procedúra végeztével térhet majd haza édesanyjához, viszont az apa addig is látogathatja őt az otthonban. Sőt, már meg is keresett egy magyarországi ügyvédet, mert vállalva a letartóztatást, mindenképpen haza akar térni fiával.