Hullaszag terjengett a János kórházban

2015.06.05. 09:41 Módosítva: 2015.06.05. 11:07

A Blikk úgy tudja, majdnem egy hete elromlott a hűtőberendezés a János kórház patológiáján azokban a kamrákban, ahol a kórházban elhunytak holttestét tárolják. Közben megjött a kánikula, de a hűtőkamrát még mindig nem javították meg, sőt, nem is tudni, mikor érkeznek a szerelők. Nevük elhallgatását kérő kórházi dolgozók azt állítják,

27 fok van a hullaházban, és rettenetes szag terjeng az épületben.

Erős Mónika osztályvezető főorvos nyilatkozata azonban árnyalja az apokaliptikus beszámolókat. Szerinte amikor észlelték a hibát,

az elromlott kamrákban tárolt 11 holttestből 9-et más hűtőkamrákba tettek át, kettőt pedig átadtak a temetkezési vállalatnak.

Az osztályvezetőnek csütörtök estére ígérték a szerelők, hogy befejezik a szervizelést, de a javítás a speciális alkatrészigény és az ellenőrzés miatt elhúzódott. 

Nyulasi Tibor főorvos péntek délelőtt az Indexnek azt mondta: a problémát az okozta, hogy múlt hétvégén egy olyan elhunytat vittek be a kórházba, akit több nap után fedeztek fel otthonában. Ehhez jött, hogy az összesen 80 holttest tárolására alkalmas hűtőkamra egyik rendszere elromlott. A főorvos szerint így valóban előfordulhatott, hogy átmenetileg érezni lehetett a szagot. Az elromlott kamrát kiürítették, megtisztították, fertőtlenítették, kiszellőztették, és azóta meg is szerelték, mondta az Indexnek Nyulasi Tibor.