Vajon ki nyerte a jászberényi polgármester által kiírt lakáspályázatot?

2015.06.05. 10:40

A 85 négyzetméteres, két és fél szobás önkormányzati lakást a város azért tartotta fent, hogy a „motivációs csomag részévé téve" könnyebben tudjon nélkülözhetetlen szakembereket, például orvosokat a városba csábítani.

Csakhogy Szabó Tamás, Jászberény (fideszes) polgármestere állítólag elvált a feleségétől, és új párjával új lakásra volt szüksége – írja a Népszabadság. A helyi lapban bérleti pályázatot hirdetett hát a lakásra.

A kiírásra ketten jelentkeztek. Egyikük a helyi kórház egy jelenleg 50 négyzetméteres albérletben élő, háromgyerekes dolgozója. A másik pedig valaki, aki 

„2010. október 3. napja óta áll a Jászberény városi Önkormányzattal munkaviszonyban".

Soha ki nem találnák, de az illető, aki a pályázati anyagban ilyen szemérmesen körülírva szerepelt, maga Szabó polgármester. Csoda vagy sem, de az ötéves, a piacinál kedvezőbb, „költségelvű" lakásbérlésről szóló pályázatot is Szabó polgármester nyerte, mert míg a másik pályázó két, ő háromhavi bérleti díjat tudott előre letenni az asztalra.

Egy felháborodott fideszes képviselő felszólította Szabót, hogy vonja vissza a pályázatát. Juhász Dániel a polgármesternek írt levele pártja helyi frakciójához, majd szélesebb körhöz is eljutott. Juhász a történteket „etikailag, morálisan, és politikailag is" hibásnak és károsnak tartja. Úgy tudja, hogy a lakást értékesítésre kijelölték – egy ilyen pályázaton a bérlő komoly előnnyel indul.

Szabó a Népszabadságnak annyit reagált, hogy a lakás nincs értékesítésre kijelölve.