Arnold, Levente
18 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

Mi a gond? Megtendereztetem és megnyerem

2015.06.05. 17:58

Jászberény polgármestere kérkedéstől mentes pályázatot írt, amellyel meg is nyerte azt a tendert, amelyet ő maga írt ki az önkormányzat 85 négyzetméteres lakására.

Szabó Tamás – aki pályázatában csak annyit írt magáról, hogy „2010. október 3. napja óta áll a Jászberény városi Önkormányzattal munkaviszonyban” – pénteken meg is védte magát, miután a hírt a Népszabadság megírta.

A Fidesz volt országgyűlési képviselője válása miatt kényszerült arra, hogy új lakást keressen, magának új társával, ezért döntött a lakás öt évre szóló bérbeadására szóló pályázat kiírásáról. A pályázaton egy háromgyerekes család is indult.

Minden törvényes volt

Az MTI közölte a jászberényi önkormányzat kabinetirodájának válaszát, amely szerint lakóingatlan hiányában a helyi rendeletnek megfelelően, mint önkormányzati közfeladatot ellátó személy – polgármester és a város önkéntes orvosa – pályázta meg a lakást és a tenderről szóló döntés meghozatalában nem vett részt.

A kabinetiroda szerint ez törvényes és szabályszerű, az ország számos más településén is törvényesen pályázhat lakásbérletre képviselő-testület tagja. A polgármester a lakást havi 54 ezer forintért, határozott időre bérli, azt soha nem fogja megvenni, mert az értékesítésből az ingatlant kizárták.

Rendben van a tender?

 • 3756
  Valószínűleg törvénytelen is, ha magára célozva írta ki
 • 3710
  Lehet, hogy törvényes, de nem etikus
 • 451
  Nem kell etikázni, a lényeg, hogy törvényes volt.
 • 277
  Törvényes volt és etikus

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!