Béla
12 °C
27 °C

Napfény járja át a szívem újra, csak egy szál bikinit hoztam el az útra

2015.06.05. 13:40

Mintha az időjárás is tisztában lenne azzal, hogy június első hetében járunk, és annyira jó fej akar lenni mindenkivel, hogy az első nyári hétvégén már tökéletes strandidővel és vízhőmérséklettel kedveskedik.

Péntek és vasárnap között 27-30 fokra lehet számítani országszerte, szóval akár már ma délután érdemes elindulni valami vízparti helyre, hogy hétvégén hivatalosan is elkezdődhessen a nyár. A valamivel szolidabb péntekhez képest szombat és vasárnap már valódi hőség lesz, aminek elviseléséhez nemcsak azért ajánlatos fürdeni, mert jó móka, hanem mert

a hétvégén a Balaton már 24 fokos

szóval a hideg vízre érzékenyeknek sem kell a parton szomorkodva bámulniuk strandlabdázó társaikat. Persze az éjszakai fürdőzéshez még korán van: este a maximális hőmérséklet 13 és 15 fok közé várható. A hétvégén csapadék kisebb zápor, zivatar formájában fordulhat csak elő leginkább a nyugati határszélen.

Ha a napozást választjuk, kéretik óvatosnak lenni és figyelembe venni, hogy a szabadban rendívül magas lesz az UV-sugárzás.

Az Időkép és Köpönyeg előrejelzései szerint hétfőtől legalább egy héten át folyamatos nyári zivatarokra lehet számítani, szóval duplán igaz az az állítás, hogy most illik stílusosan megnyitni a nyarat valahol vízpart mellett.