Napfény járja át a szívem újra, csak egy szál bikinit hoztam el az útra

2015.06.05. 13:40

Mintha az időjárás is tisztában lenne azzal, hogy június első hetében járunk, és annyira jó fej akar lenni mindenkivel, hogy az első nyári hétvégén már tökéletes strandidővel és vízhőmérséklettel kedveskedik.

4 F Club-Balatoni láz

Péntek és vasárnap között 27-30 fokra lehet számítani országszerte, szóval akár már ma délután érdemes elindulni valami vízparti helyre, hogy hétvégén hivatalosan is elkezdődhessen a nyár. A valamivel szolidabb péntekhez képest szombat és vasárnap már valódi hőség lesz, aminek elviseléséhez nemcsak azért ajánlatos fürdeni, mert jó móka, hanem mert

a hétvégén a Balaton már 24 fokos

szóval a hideg vízre érzékenyeknek sem kell a parton szomorkodva bámulniuk strandlabdázó társaikat. Persze az éjszakai fürdőzéshez még korán van: este a maximális hőmérséklet 13 és 15 fok közé várható. A hétvégén csapadék kisebb zápor, zivatar formájában fordulhat csak elő leginkább a nyugati határszélen.

Ha a napozást választjuk, kéretik óvatosnak lenni és figyelembe venni, hogy a szabadban rendívül magas lesz az UV-sugárzás.

Az Időkép és Köpönyeg előrejelzései szerint hétfőtől legalább egy héten át folyamatos nyári zivatarokra lehet számítani, szóval duplán igaz az az állítás, hogy most illik stílusosan megnyitni a nyarat valahol vízpart mellett.