Béla
13 °C
27 °C

A Király utcai lövöldözés gyanúsítottja vezette a hajnalban oszlopnak ütköző autót

2015.06.08. 11:53 Módosítva: 2015-06-08 12:02:17

Elfogták a Király utcai lövöldözés egyik gyanúsítottját Budapesten; ő vezette azt a fegyverekkel teli autót, amely hétfő hajnalban oszlopnak ütközött a fővárosi Bem József téren, írja az MTI.

Április 15-én, hajnalban a budapesti Király utcában a jelenleg is körözött Száva János Róbert és három társa több lövést adott le egy társaság tagjaira, feltehetőleg gázpisztolyból, majd autóval elmenekültek. A megtámadott társaság két tagja könnyű sérülést szenvedett.

Nem állt meg, menekülni kezdett

A rendőrök másnap két lövöldözőt elfogtak, harmadik társuk hétfőn hajnalban került rendőrkézre; mindhármuk, illetve a szökésben lévő Száva János Róbert ellen is csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság gyanúja miatt nyomoznak.

A BRFK korábban azt közölte: közbiztonságra veszélyes eszközöket, valamint három gáz-riasztó és egy gumilövedékes fegyvert találtak lőszerekkel egy autóban Budapesten, amely hétfőn hajnalban oszlopnak ütközött a Bem József téren.

A járőrök, nem sokkal fél kettő után próbáltak intézkedni egy, a II. kerületi Árpád fejedelem útján közlekedő kocsi vezetőjével szemben. A sofőr a rendőri jelzés ellenére nem áll meg, menekülni kezdett, a rendőrök pedig követték. Az autó a Bem József téren villanyoszlopnak ütközött, a benne ülő két ember elfutott a helyszínről.

A rendőrök a jármű átvizsgálásakor találták meg a fegyvereket. Három órával később a helyszín közelében elfogták az egyébként körözés alatt álló autó vezetőjét, társát még keresik – közölte korábban a BRFK.