Hetven graffitis is segítene kifesteni az addiktológia falait a Nyírő Gyula Kórházban

2015.06.09. 14:14 Módosítva: 2015.06.09. 14:19

Elsöprő sikert aratott a Nyírő Gyula Kórház addiktológiai osztályának új Facebook-oldalán egy múlt pénteki bejegyzés, amelyben arra kértek fel vállalkozó kedvű street artosokat, hogy fessék le az épület csupasz téglakerítését. A bejegyzés jelenleg tizenhatezer megosztás fölött jár, az RTL Klub is felkapta a témát, és közel hetven graffitis ajánlotta fel a segítségét. 

Osztani ér: A közösség és a szavak erejeKöszönjük a szeretet- felajánlás- és támogatáscunamit, ami három napja az OPAI...

Posted by Nyírő Gyula Kórház - OPAI, Addiktológiai osztály on 2015. június 8.

A lelkes fogadtatáson felbuzdulva az Addiktológiai Intézet meghirdette, hogy a kórház szintén nem túl jó állapotban lévő belső falainak kifestésére is lehet jelentkezni. Dr. Petke Zsolt osztályvezető főorvos most vasárnapra összehívott egy megbeszélést az összes érdeklődőnek. A találkozóra levélben lehet regisztrálni szombatig, az osztály alkalmazottjai a megjelenő street artosokkal együtt fogják kitalálni a koncepciót. 

A festés teljes egészében társadalmi munkában történik majd, tehát a kórház a munkáért és a felhasznált alapanyagokért sem tud fizetni, ennek ellenére már ma több mint harmincan jelezték, hogy ott lesznek vasárnap.