Óránként egymillió jön be a vicces ellenplakátkampányra, annyira kiakasztotta az embereket a kormány

2015.06.09. 12:04 Módosítva: 2015.06.09. 16:21

„Óránként kapunk 1 millió forintot. Nem számítottunk ekkora támogatásra” – mondta az Indexnek Kovács Gergő, aki kitalálta, ellensúlyozandó a kormány gyűlöletkampányát, békítő, ironikus vagy vicces óriásplakátokat helyezne ki, mégpedig legálisan. A Kétfarkú Kutya Párt vezetőjeként is ismert Kovács a Vastagbőr bloggal közösen indított felhívásában 3 millió forintot határozott meg célként. Ehhez képest egy nappal később, 

kedden a legfrissebb adatok szerint már 11 millió forint volt a projekt számláján.

„Meglepett ez a lelkesedés. Úgy tűnik, sok mindenkit felbosszantott ez az ügy. Bár azt gondolom, nem is a menekültek kérdése van a háttérben. Talán az embereknek elegük lett a gyűlöletkeltésből, hogy a kormány mindig kiszúr egy társadalmi csoportot, és velük hergeli a többséget.

Most már ott tartunk, hogy a Fideszt nem lehet megkülönböztetni a Jobbiktól”

– magyarázta a váratlan támogatottság okát Kovács Gergő.

A nem várt mértékű támogatás felhasználásáról a pártvezető azt mondta: „Ez már annyi pénz, hogy jó lenne értelmes dolgokra használni, szegényeknek, éhezőknek adni, de hát nem erre kértük, úgyhogy ebből mind plakát lesz.”

Témák: korrupció, lopás

Kovács elképzelhetőnek tartotta, hogy akár annyi pénz is összejöhet, amennyiből országosan tudják majd ellensúlyozni a kormány menekültellenes plakátjait. Jelenleg a terveket gyűjtik. A Kétfarkú Kutya Párt rajongóinak megnyugtatásul: a pártvezető is tervez hirdetéseket. Az angol nyelvet mélyebben ismerők számára pedig az a jó hírünk, hogy az utcára már helyesen írt angol mondatok kerülnek ki.

„Tudjuk, hogy a menekültes kampány célja, hogy a kormány elterelje a figyelmet a nagyobb problémákról. Úgyhogy lesznek korrupcióval, állami lopással, ilyesmikkel foglalkozó plakátok is.”

A párt a pénz mellett plakátötleteket is vár. Ügyvédekkel is konzultáltak a lehetőségekről, ez alapján tanácsként mondták: a plakát nem lehet megtévesztő, nem beszélhet a kormány nevében, de a jellegzetes kék-fehér színek mehetnek.

A szervezők egy hete már kértek ajánlatot a kormánnyal éppen haragban lévő Simicska óriásplakátos cégétől, a Publimonttól. Ez alapján a plakátolásnak nem lesz akadálya. Felvetettük, hogy mi történik, ha a kormány nyomást gyakorolna a cégre, hogy visszamondja a megrendelést.

„Akkor újságokban, egyéb felületeken fognak megjelenni a plakátok. Mindenképpen lesz kampány” – mondta Kovács, akitől azt is megtudtuk, az adományok közel harmada egyébként külföldön élő magyaroktól érkezett, de a nevekből ítélve sok volt a Magyarországon élő külföldi adományozó is.

A Fidesz álcivil szervezete rájött, hogy nem is Önök adták a pénzt. Hanem tudjuk, kik!

A Békemenet szervezői nyilatkozatban mutatnak rá, hogy a gyűlöletkampány ellenes mozgalmat nem is Önök finanszírozták, hanem Soros György, és külföldi hatalmak. Egyetlen dologban egyébként tényleg igaza van a fideszes szervezetnek:

a lakájpénzből fenntartott ál-civil szervezetek ál-szolidáris akciói egyre jobban bosszantják a magyarság érdekeit szem előtt tartó polgárokat.

A csorbítatlan nyilatkozat:

"A CÖF-CÖKA szerint a modernkori népvándorlás meghatározó elemére, a gazdasági migrációra adható magyar válasz nem pártpolitikai kompetencia. A hiteles választ a megoldást illetően csakis a magyar civil állampolgárok fogalmazhatják meg.

Ezért van szükség a népi konzultáció eredményére, majd aztán a javasolt állásfoglalások melletti gyors intézkedésekre. A Kétfarkú Kutya Párt nevű bohócegylet és a Soros György portálján működő blog bejelentette, hogy plakátkampányt indít a bevándorlási konzultáció és a kormány ellen. Mindezt saját bevallásuk szerint is jelentős részben külföldről érkező pénzből teszik.

A baloldal ezek szerint ott folytatja, ahol korábban abbahagyta. Külföldi pénzből indítanak lejárató kampányt a demokratikusan megválasztott magyar kormány ellen. Felszólítjuk a Kutyapártot, hogy hozza nyilvánosságra, hogy melyek azok a külföldi szereplők, akik újra civilnek álcázott mozgalmak mögé bújva hergelik a magyar társadalmat.

Ideje lenne észrevenni, hogy a lakájpénzből fenntartott ál-civil szervezetek ál-szolidáris akciói egyre jobban bosszantják a magyarság érdekeit szem előtt tartó polgárokat. A zsoldos pénzből fellépők a társadalmi támogatottság hiányában vandalizmussal irányítják magukra a figyelmet. Azzal dicsekednek, hogy dől hozzájuk a pénz.

Egy biztos, rövidesen Guinness rekord dől meg, mert két farokra ennyi pénzt két marokkal az emberiség történetében még soha nem adományoztak. Felhívnánk arra is a figyelmet, hogy Szigetvári Viktor mind a mai napig nem hozta nyilvánosságra, milyen külföldi forrásokból finanszírozta politikai alapítványát.

Itt az ideje, hogy a baloldali, civilnek álcázott mozgalmak magukra nézve is kötelezővé tegyék az átláthatóságot. Rossz ómen az ellenzéki plakátháborút folytatóknak, hogy az MSZP volt elnöke, Mesterházy Attila éppen a mai napon vesztett jogerősen pert a CÖF-el szemben általa indított plakátperben."  • Tippek
  • Lakáshitel