Bence
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Több száz ember rekedt a vonaton Pécelnél

2015.06.09. 20:03

Több száz utas, közöttük körülbelül hetven gyerek rekedt Pécelnél a Miskolc-Hatvan-Budapest vonalon közlekedő vonaton a hirtelen lezúduló nagy eső miatt. Az utasok leszállításhoz a tűzoltók segítségét kérte a vasúttársaság – közölte az MTI. A Gödöllő felé haladó vonat Pécel után állt meg, mert a lezúduló eső szinte elmosta a vasúti pálya környékét, nem tudtak tovább menni.

A vasúti szakemberek a katasztrófavédelem segítségét kérték a fülkékben rekedtek leszállításához. Amíg megszületik a technikai megoldás, vizet osztanak a vonaton tartózkodóknak, majd segítenek az utasoknak eljutni legalább Pécelig.

A biztosítóberendezés hibája miatt szünetel a vasúti közlekedés az érintett vonalon, és a folyamatos esőzés miatt a szakemberek nem tudják elkezdeni a hibaelhárítást - közölte a Mávinform.

A Keleti pályaudvarról Gödöllőre, valamint Gödöllőről Budapestre vasúti menetjeggyel és bérlettel igénybe vehetők a BKK bizonyos járatai: az M2-es metró a Keleti pályaudvar és az Örs vezér tere között, valamint a gödöllői (H8-as) HÉV az Örs vezér tere és Gödöllő között.

Rákos és Pécel között vonatpótló autóbuszok is járnak.