A mozinál várták a rendőrök a plakátfestőt

2015.06.10. 21:32 Módosítva: 2015.06.10. 22:33

Az újságíróként és aktivistaként is tevékenykedő Szalai Balázst a Saul fia szegedi premierje közben tudta meg, hogy a rendőrség szüleinél kereste őt: a moziból egyből az utcán rá váró rendőrökhöz ment, akik onnan bevitték a rendőrségre – írja a Délmagyar.hu.

Szalai szerda délután fotózkodott egy lefestett bevándorlós nemzeti konzultációs plakát előtt, amit Facebookra is feltöltött. Szalai egy másik szegedi aktivistával együtt festette fehérre a "Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját" szöveget a plakáton, majd ráírták, hogy "Szégyen!". Szalai este azt posztolta Facebookra, hogy benn van a rendőrségen.

Az országos plakátfestő akciókról – köztük a szegediről is – itt írtunk bővebben.

A Hvg.hu szerint ugyan a rendőrség korábban azt közölte, hogy szabálysértés miatt indult eljárás a plakátrongálók ellen, valójában bűncselekmény miatt. AKettős Mérce blog azt írta, két aktivistát előállítás után 6 órán át tartották bent a rendőrőrsön, majd a graffitisekre is alkalmazandó rongálás bűncselekménye miatt emeltek ellenük vádat. A blog szerint akár egy év börtönt is kaphatnak így, annak ellenére, hogy nem falra firkáltak.