Quaestorral a bevándorlózás ellen: már 18 millió jött össze az ellenplakátkampányra

2015.06.10. 11:28
Dübörög az adakozókedv, a menekültellenes plakátok ellenplakátjaira már 18 millió forint gyűlt össze. Nem csak a menekültekről lesz szó a civil kampányban.

Nem csak a menekültekkel való szimpátia lesz a civil plakátkampány témája, mondta el az Indexnek Kovács Gergő, a Kétfarkú Kutya Párt vezetője. „A vezérmotívum persze a társadalmi szolidaritás, hiszen erre kaptuk a pénzt" – számolt be a pártvezető.

De az utóbbi idők fideszes botrányaira emlékeztető plakátokat is kiraknak majd, hogy emlékeztessenek azokra az ügyekre, amelyekről a párt a gyűlöletkampánnyal el szeretné terelni a figyelmet. 

Szeretnénk, ha megbízói elővennék Habony Árpádot, miután kiderült, mennyire jól sikerült tematizálnia a közbeszédet.

Ahogy arról beszámoltunk, a Kétfarkú Kutya Párt a Vastagbőr bloggal indított kezdeményezést az általános társadalmi felháborodást keltő kormányzati gyűlöletkampány ellen.

Felhívásukban 3 millió forint összegyűjtését ígérték, hogy a pénzből olyan plakátokat jelentessenek meg, amelyek bizonyítják: a magyarok valójában nem kirekesztők és idegengyűlölők, mint ahogy azt a kormány sulykolja.   

A felhívás nem várt sikerrel járt: óránként egymillió forint érkezik a projekt számlájára.

Cikkünk írásakor, szerda délelőtt már 18 millió forint felett járt az adományok összege.

„Meglepett ez a lelkesedés. Úgy tűnik, sok mindenkit felbosszantott ez az ügy. Bár azt gondolom, nem is a menekültek kérdése van a háttérben. Talán az embereknek elegük lett a gyűlöletkeltésből, hogy a kormány mindig kiszúr egy társadalmi csoportot, és velük hergeli a többséget.

Most már ott tartunk, hogy a Fideszt nem lehet megkülönböztetni a Jobbiktól”

– magyarázta a váratlan támogatottság okát Kovács Gergő.

A nem várt mértékű támogatás felhasználásáról a pártvezető azt mondta: „Ez már annyi pénz, hogy jó lenne értelmes dolgokra használni, szegényeknek, éhezőknek adni, de hát nem erre kértük, úgyhogy ebből mind plakát lesz.”

Kovács elképzelhetőnek tartotta, hogy akár annyi pénz is összejöhet, amennyiből országosan tudják majd ellensúlyozni a kormány menekültellenes plakátjait.   

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla