Emőke
-4 °C
9 °C

A hőség miatt nem lesz kamionstop a hétvégén

2015.06.11. 17:45

A nehézteher-gépkocsik a tartós kánikula miatt, egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból ezen a hétvégén korlátozás nélkül közlekedhetnek a magyarországi utakon, jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

A közlemény szerint a kamionstop szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig lenne érvényben. Az országos tisztifőorvos azonban az érkező hőhullám miatt másodfokú hőségriasztást rendelt el csütörtök déltől hétfő éjfélig. A nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalomkorlátozását a fejlesztési miniszter a környezetvédelemért felelős miniszter egyetértésével veszélyhelyzetben átmenetileg felfüggesztheti.

Pénteken a napi középhőmérséklet az ország nagy részén meghaladja majd a 25 Celsius-fokot, emiatt az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adott ki a fővárosra és tíz megyére (Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Pest). A legmagasabb hőmérséklet 30 és 33 fok között lesz, írja az MTI.