Már 26 milliónál tart az ellenplakátkampány

2015.06.11. 12:09

Szerda délelőtt óta újabb 8 millió forint ajánlottak fel a Vastagbőr és a Kétfarkú Kutya Párt közös akciójára. A Vastagbőr friss posztja szerint eddig 25,8 millió forint gyűlt össze, így szinte már az egész országot teleplakátolhatják a kormány menekültellenes plakátjai ellen tiltakozó plakátokkal.

Kovács Gergő az akcióról úgy nyilatkozott az Indexnek, hogy nem csak a menekültekkel való szimpátia lesz a civil plakátkampány témája, az utóbbi idők fideszes botrányaira emlékeztető plakátokat is kiraknak majd, hogy emlékeztessenek azokra az ügyekre, amelyekről a párt a gyűlöletkampánnyal el szeretné terelni a figyelmet, például a Quaestor-ügyről, a vasárnapi zárva tartásról, vagy az egészségügy és az oktatás helyzetéről.

A Vastagbőr és az MKKP eredetileg mindössze 3 millió forintot kért a plakátokra, ezért a mostanra összegyűlt összegre utalva azt írják támogatóiknak, hogy

862 százalékosan vagytok elképesztőek!

"Meglepett ez a lelkesedés" - mondta Kovács az Indexnek. "Úgy tűnik, sok mindenkit felbosszantott ez az ügy. Bár azt gondolom, nem is a menekültek kérdése van a háttérben. Talán az embereknek elegük lett a gyűlöletkeltésből, hogy a kormány mindig kiszúr egy társadalmi csoportot, és velük hergeli a többséget. Most már ott tartunk, hogy a Fideszt nem lehet megkülönböztetni a Jobbiktól”.

Ugyanakkor azt kérik, hogy cégek ne utaljanak, és magánszemélyek is csak 150 ezer forintnál kevesebbet.