Bezárkózott a feleségével, a TEK intézkedett

2015.06.12. 14:40

Nem hagyományos végkicsengésű családi veszekedésről számolt be a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. A Police.hu-n szereplő közlemény szerint egy vácrátóti férfi bezárta a feleségét a házukba, bozótvágó késsel fenyegetőzött, mire a rendőrség nem teketóriázott, és a férfira küldte a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársait.

A váci rendőrkapitányság személyi szabadság megsértése miatt indított eljárást T. Sándor 55 éves vácrátóti lakos ellen.

A rendőrségi közlemény szerint szerdán az esti órákban egy nő tett bejelentést arról, hogy ismerősét a férje feltehetően fogva tartja a férfi vácrátóti lakásában. A helyszínre küldött őrbottyáni járőr meg is állapította, hogy az 55 éves férfi bezárkózott a házba a feleségével, miután 20 óra 40 perc körüli időben a nőt erőszakkal a házba bevitte. Ezt követően a gyanúsított a lakásban tartózkodó édesanyja előtt olyan kijelentéseket tett, hogy a nála lévő bozótvágó késsel elvágja az idős asszony és a felesége torkát is. 

A rendőr megpróbálta felvenni a kapcsolatot T. Sándorral, aki a házból nem jött ki, ugyanakkor közölte a járőrrel, hogy ha rendőri intézkedés történik, akkor ellenszegül.

Mivel a házban tartózkodó nő élete veszélyben volt és a gyanúsított nem működött együtt a rendőrökkel, ezért a váci rendőrök az elfogására a Terrorelhárítási Központ műveleti egységét kérték fel.

Miután a T. Sándorral folytatott tárgyalás nem vezetett eredményre, ezért őt hajnalban – 3 óra körüli időben – a lakásban elfogták, feleségét pedig sérülés nélkül kihozták. A rendőrök a házban több kést találtak, valamint lefoglaltak két bozótvágó kést.