Másik rendőrkapitánysághoz került a bencés szerzetes ügye

2015.06.12. 09:03

A Bors úgy értesült, hogy a kiskorú veszélyeztetésével vádolt pannonhalmi bencés szerzetes ügye átkerült a Győr-Moson-Sopron megyéből Vas megyébe, ami azt feltételezi, hogy az eljárással megbízott kapitányság elfogultságot jelentett be.

Ráadásul az ügyben elrendelt feljelentés-kiegészítés 15 napos határideje lejárt, és még mindig nem tudni, hogy elindítják-e a nyomozást. A lapnak a Vas megyei rendőrfő-kapitányság szóvivője azt nyilatkozta, hogy a határidőt június 25-ig meghosszabbították.

Ahogy azt korábban megírtuk, egy, a bencés gimnáziumban történt tíz évvel ezelőtti cselekménysorozat miatt belső vizsgálatot indított a Pannonhalmi Főapátság, a gyanú szerint egy szerzetes illetlen helyen és módon ért hozzá diákjaihoz, és furcsa hatalmi rendszert alakított ki maga körül az osztályaiban. A rendőrség a sajtóból szerzett tudomást az ügyről.

A kiskorú veszélyeztetésével gyanúsított bencés szerzetes már külföldön él, és Hortobágyi Cirill, a pannonhalmi főapátság perjele korábbi nyilatkozata szerint elhagyta a rendet, és kérte Ferenc pápát, hogy helyezze át az egyházi státuszból világból. Ugyanakkor egyelőre nem ismeri el, amivel vádolják. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport