Ellophatták a paksi atomtitkokat

DEGER10070823086
2015.06.13. 08:46 Módosítva: 2015.06.13. 08:51

Atomtitkok kerültek illetéktelen kezekbe néhány héttel ezelőtt, amikor Budapesten feltörték a Paksi Atomerőmű igazgatójának Belgrád rakparton hagyott  autóját, és elloptak belőle egy laptopot, miközben az erőmű vezetője egy találkozóra ment – tudta meg a Blikk kormányközeli forrásból.

A bulvárlap szerint valaki feltörte az autót, és elemelte a könnyű zsákmánynak tűnő notebookot. A tolvaj valószínűleg nem is tudott a rajta lévő titkos dokumentációról, amikben kormányközeli források szerint a készülő erőművel, Paks II.-vel kapcsolatos tervek szerepeltek. A tulajdonos azonnal feljelentést tett a rendőrségen, a számítógép és az elkövető azonban még nem került elő. A felelőtlen igazgató egy Blikknek nyilatkozó ügyvéd szerint akár 3 évet is kaphat gondatlanságból elkövetett minősített adattal való visszaélésért, ha az ellopott laptopon valóban titkos dokumentumok voltak.

Az ügyben a BRFK folytat vizsgálatot, ők annyit közöltek a Blikkel, hogy lopás miatt folyik az eljárás. Az ügyben a kiemelt ügyek főosztálya jár el, ami egy egyszerű autófeltöréshez képest eléggé szokatlan. A lap kereste a Miniszterelnökséget is, ahol annyit válaszoltak: sajtóértesüléseket nem kívánnak kommentálni.