Mohó álunoka csalt ki többszázezer forintot egy naiv nagyitól

2015.06.13. 10:09

Csalás gyanúja miatt indított eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. kerületi Rendőrkapitánysága a 19 éves R. Nikoletta ellen, aki telefon hívott fel egy idős nőt, és az unokájának kiadva magát többszázezer forintot és ékszereket csalt ki tőle, írja a Police.hu.

Az álunoka június 9-én, este 22 óra körül hívta fel a sértettet, és az unokájának adta ki magát. Közölte, hogy pénzre van szüksége, mert tartozását nem tudja kifizetni és a hitelezői életveszélyesen megfenyegették. Az idős hölgy fél óra elteltével több százezer forintot és aranyékszereket adott át az unoka állítólagos barátnőjének. 

Másnap reggel fél 8-kor az álunoka újból felhívta a sértettet és ismételten a tartozására hivatkozva pénzt kért, viszont ekkor már több millió forintra volt szüksége. Az asszony ekkor már a hozzátartozóival is beszélt és megtudta, hogy unokája egész éjszaka otthon volt a szüleivel. Ezután értesítette a rendőrséget. A pénz átadására a sértett a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Bevetési Osztályának munkatársaival együtt érkezett, akik a helyszínen elfogták a csalót.