Semjén: A baloldal saját szavazóit látja a menekültekben

2015.06.15. 11:09

A kisebbik kormánypárt (KDNP) két vezető politikusa, Harrach Péter és Semjén Zsolt hirdetett meg mára izgalmasnak tűnő sajtótájékoztatót

A bevándorlás kérdései és a baloldal álságos kommunikációja

címmel. Tényleg izgalmas volt: az arab tavasz őszbe csavarodott, buddhista terroristák nincsenek, a baloldal szavazókat lát a szíriai menekültekben.

Túl kell lépni a PC-beszéden

Harrach Péter szerint akik a korlátlan bevándorlást engedélyeznék, azok az ország polgárainak biztonságát veszélyeztetik. A bevándorlók, menekültek száma pedig − azzal együtt, akiket Németországból, és Ausztriából terveznek visszatoloncolni − bőven meghaladta azt a számot, amit Magyarország képes fogadni. A KDNP-s politikus szerint a hajléktalanoknak sem azzal segítünk, ha befogadjuk a lakásunkba. Amit tenni tudunk, hogy Magyarország határain túl, azokon a helyeken, ahonnan elmenekülnek ezek az emberek, politikai és katonai segítséggel jó viszonyt teremtünk.

Semjén Zsolt szerint ebben a munkában Magyarország becsülettel részt is vesz, legyen szó az afganisztáni békefenntartásról vagy a Szíriába küldött humanitárius segítségről. Hozzátette: az, hogy ezekben az országokban olyan a helyzet, amilyen, a nagyhatalmi játszmáknak is köszönhető – láthatjuk, Észak-Afrikában is hogy őszbe csavarodott az arab tavasz.

Hozzátette, akik valóban politikai, vallási vagy etnikai okokból menekülnek, azokat az emberiesség jegyében be kell fogadniuk a civilizált országoknak.

Egyszer lehet egy országot élhetetlenné tenni

− mondta a KDNP elnöke, aki szerint ha ilyen tömegben érkeznek az integrálhatatlan, asszimilálhatatlan tömegek, az generációkra fog hatalmas problémát jelenteni az országnak. Márpedig Semjén szerint Afganisztánból és Szíriából jelentős részben olyan, a társadalomba nehezen vagy egyáltalán nem beilleszthető emberek jönnek, akik veszélyt jelentenek az itt élő emberekre, ráadásul a terrorizmus veszélyét is magukban rejtik.

Nem minden iszlám hátterű ember terrorista, de buddhista hátterű terroristát még nem láttunk

− idézte egyetértőleg Schöpflin Györgyöt Semjén, hogy világos legyen, mire gondol. Majd hozzátette: „A terrorista veszély nem előítélet, hanem utóítélet, tapasztalati tény, amely veszélynek a magyarokat nem lehet kitenni."

A baloldal álságos kommunikációja

Semjén szerint a baloldal a 2004-es, kettős állampolgárságról szóló népszavazást egy szélsőségesen bevándorlóellenes kommunikációval, kampánnyal tette tönkre, ami ráadásul magyarok ellen irányult, tehát nemzetárulásnak is tekinthető. Most pedig ugyanilyen felelőtlenséggel, újra Magyarország-ellenes, amikor bevándorláspárti kommunikációt folytat: konkrétan abban akarják megakadályozni a kormányt szerinte, hogy az megvédje Magyarországot.

Szerinte ésszerűtlen a szocialisták álláspontja a bevándorlással kapcsolatban, és valószínűleg azt gondolják, hogy ha sokan jönnek európai kultúrán kívülről, akiknek idegenek a magyar érdekek, akkor azok baloldali szavazók lesznek. Ezért − veszélyeztetve a magyarok érdekeit − a baloldal abban érdekelt, hogy idetelepedjenek ezek az emberek Magyarországra.

Ezt a merész gondolatmenetet azzal kapcsolatban hozta fel Semjén, hogy ez abból következhet, ahogy a baloldal a kettős állampolgársággal kapcsolatban gondolkodott, amikor azt mondta, a Fidesznek azért van rá szüksége, mert potenciális Fidesz-szavazókat lát a határon túli magyarokban.