Tudtátok, hogy a gyulai önkormányzat az ország leggazdagabb önkormányzata?

2015.06.16. 23:25

A címben foglalt üzenetet tette ki Facebook-oldalára az a gyulai asztalos, aki 12 koporsót ajánlott fel, hogy ezzel csökkentse a helyi önkormányzat által finanszírozott szociális temetések költségeit, de a városvezetés hónapok óta hárít - tudta meg a Klubrádió.

A helyi nyugdíjas asztalos, Arató István január közepén kereste fel a gyulai önkormányzati hivatal szociális osztályát, hogy ingyen felajánl tizenkét bélelt, elegáns koporsót az önkormányzatnak.

Gyulán évente közel száz köztemetést tartanak, az önkormányzatnak egy-egy temetés nagyjából 120-150 ezer forintba kerül. Ebből csak a koporsó ára 60 ezer forint, vagyis ennyivel lehetne csökkenteni egy-egy köztemetés költségét.

Arató Istvánnak azt mondta az önkormányzat: a hatóság egy helybeli temetkezési céggel áll szerződéses viszonyban, így a felajánlást nem tudják elfogadni. Az önkormányzat később viszont módosított korábbi nyilatkozatán: már nem állították, hogy a szerződés lenne az akadálya a felajánlás elfogadásának, mert mint néhány nap múlva kiderült, ilyen szerződés nincs is.

Arató Istvánt végül március közepén fogadta a polgármester és a szociális osztály vezetőjével, ahol az újabb, részletes szóbeli ajánlattétel után arra kértek, foglalja írásba a felajánlását. Választ azonban azóta sem kapott.