Lefülelték a bugacpusztaházi álrevizort

2015.06.17. 10:09

Bács-Kiskun megyei rendőrök őrizetbe vették egy 41 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy a NAV ellenőrének adta ki magát, és büntetőeljárással meg letartóztatással fenyegetve milliókra zsarolt meg egy bugacpusztaházi vállalkozót. 

A rendőrség honlapja szerint a férfi 2015. június 8-án egy mezőgazdasági gép vásárlásának ürügyén megjelent a vállalkozó bugacpusztaházi tanyáján, ahol az adóhatóság munkatársaként mutatkozott be, és azzal fenyegette meg a férfit, ha nem ad át több millió forintot, akkor büntetőeljárást indít ellene, és letartóztatja. A gép tulajdonosára sikerült is úgy ráijesztenie, hogy azonnal kifizetett egy jelentősebb összeget. 

Három nappal később azonban az álrevizor visszatért, és a hivatalos eljárás elmaradása érdekében újabb milliókat kezdett el követelni. Meg is beszéltek egy személyes találkozót, de erre már a sértett rendőrök társaságában érkezett, akik tetten is érték a csalót - aki persze semmilyen hatóságnak nem volt tagja. A 41 éves szabadszállási férfit a nyomozók zsarolás gyanújával vették őrizetbe.