Mészáros Lőrinc: Nem fogják letépni az ellenplakátot

2015.06.18. 08:31

A Bors lement riportozni Felcsútra, hogy megtudja, mit szólnak a helyiek ahhoz, hogy a Vastagbőr és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt a miniszterelnököt figyelmeztető plakátot helyez ki a faluban.

Mint ismert, a kormány bevándorlóellenes plakátkampányára válaszul a két szervezet adománygyűjtést indított, és az összegyűlt több mint 30 millió forintból futja majd egy ellenplakátra a miniszterelnök szülőfalujában. Arról, hogy Felcsúra milyen plakát kerüljön a Facebookon szavazhattak az emberek, a legtöbb lájkot, több mint 18 ezret ez a terv érte el:

11402910 10153440553138293 470392961734083865 o
Fotó: MKKP & Vastagbőr

A Bors megkereste Felcsút polgármesterét, az ország 86. leggazdagabb emberét, Mészáros Lőrincet, aki azt nyilatkozta, hogy

a bevándorlás és ez a plakátdolog a politikáról szól, én ehhez nem tudok hozzászólni. Politikai ügyekbe nem is akarok belefolyni. Ha valaki kiteszi nálunk ezt a szöveget, nem hiszem, hogy bárki hozzányúlna.

A lap megtalálta azt a felcsúti lakost is, akinek a kertjében lévő óriásplakáttartóra ki fog kerülni az ellenplakát. Szalai Antal kertjében még a Volt fesztivál plakátja világlik, de július elsejétől majd az MKKP&Vastagbőr hirdetése fog állni. Mint mondja,

mi csak a helyet adjuk hozzá, nincs beleszólásunk, hogy mit ragasztanak fel rá. Felőlem nyugodtan mehet az egész.

A felcsútiak már nem voltak ilyen közömbösek a lap szerint. Egyikük úgy vélte, hogy

van itt morgolódás. Többen is leszednék, csak túl magasan lesz. Nem lehet elérni.

Egy másik nő szerint pedig

ketté vagyunk szakítva. Ha a falu másik végében is kitennék ezt a plakátot, ott biztosan fenn maradna. Szerintem errefelé nem sokáig lesz sértetlen.

A polgármesteri hivatalban egy hivatalnok azt nyilatkozta a lapnak, nem hiszi, hogy leszednék, mert az szabálysértés lenne. Ugyanakkor rendőr nem vigyáz majd rá.