Emília
13 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Mobilon is meg lehet majd nézni a Bajcsy-kórházban készült leleteket

2015.06.22. 22:08

Számítógépen és okostelefonon is elérhetőek lesznek a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben kapott leletek az augusztustól használható Bajcsy-egészségkártya segítségével, amely az időpontfoglalást is megkönnyíti.

A kórház MTI-hez elküldött közleménye szerint augusztus 3-ától lesz használható a Bajcsy-egészségkártya. Akik a kórházban vagy a rendelőintézetben ellátást kapnak, a www.egeszsegkartya.com oldal és a kártya segítségével bárhol, bármikor hozzáférhetnek leleteikhez, adataikhoz.

A kártyával nemcsak a már meglévő, illetve leendő kórházi dokumentumok válnak folyamatosan elérhetővé. Így lehet a nem beutalóköteles vizsgálatokra időpontot foglalni, és ez a betegirányítóba való bejelentkezést is meggyorsítja.

A Magyarországon egyedülálló szolgáltatás a háziorvosok munkáját is segíti, hiszen a kártya segítségével elektronikusan is be tudják utalni a betegeket vizsgálatra, és a honlapon keresztül a leletekhez is hozzájutnak.

A páciensek a honlapon azt is beállíthatják, melyik orvos melyik leletüket láthatja. A betegek nemcsak a honlapon, de egy mobilalkalmazás segítségével okostelefonjukon is megnézhetik adataikat. Kártyát igényelni  és  az egészségkártya oldalára regisztrálni és a kórházban lehet. A tesztüzem július 27-én kezdődik.