Feladta magát egy 20 évvel ezelőtti gyilkosság gyanúsítottja

2015.06.26. 20:54

Feladta magát a rendőrségen az a 38 éves férfi, akit egy 20 évvel ezelőtti gyilkossággal kapcsolatban keresett rendőrség, írja a Police.hu. A férfi tettestársát múlt héten fogták el a rendőrök.

A somogy megyei férfi a sajtóból értesült arról, hogy keresik, és péntek délelőtt önként jelentkezett a rendőrségen.  A férfi a már őrizetbe vett 37 éves társával még 1996-ban fejbe lőtte és kirabolta egy ismerősüket a Zala megyei Csapiban. 

A bűtényről annyit tudni, hogy a már elfogott gyanúsított még középiskolásként barátkozott össze a preparátorként és vadkárbecslőként dolgozó későbbi áldozattal. A fiú elhatározta, hogy a magát pénteken feladó társa segítségével kirabolja a férfit, és ha kell, meg is öli. Ehhez egy éles lőfegyverré átalakított légpuskát is szerzett.

Az áldozat, ahogy korábban többször, úgy 1996. április 5-én is autójával elvitte magához a fiút, és amikor elaludt, a fiatal beengedte társát a házba. Amikor egyebek közt a fegyvereket, műszaki cikkeket pakolni kezdték, a férfi felébredt a zajra, a fiú pedig fejbe lőtte. Az elrabolt holmit a tettesek eladták, a gyilkos fegyvert elrejtették.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport