Életfogytiglan a bestiális battonyai kínzásokért

2015.06.29. 10:39 Módosítva: 2015.06.29. 11:33

Jogerősen életfogytiglanra ítélte a Szegedi Ítélőtábla hétfőn azt a két férfit és egy nőt, akik Battonyán évekig kínoztak egy fiatal nőt, aki végül 2010 nyarán belehalt a bántalmazásba. A táblabíróság a vádlottakat társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek, írja az MTI.

Az ítélőtábla - az elsőfokú bíróság ítéletét súlyosítva - a most 39 esztendős elsőrendű vádlott, Maczák Zoltán esetében kizárta a feltételes szabadság lehetőségét. A 37 esztendős másodrendű vádlott Sztáncs Zoltán 32, felesége a szintén 37 esztendős Sztáncsné Kecskés Adrienn harmadrendű vádlott 35 év után hagyhatja el legkorábban a fegyházat.

A Kübekházáról származó B. Réka édesapja meghalt, családjával alig tartotta a kapcsolatot. A 21 éves nő könyvkötőnek tanult, de leginkább alkalmi munkákból élt. 2006-ban Kübekházáról ismert barátnőjéhez, a nála nyolc évvel idősebb Kecskés Adriennhez és férjéhez, Sztáncs Zoltánhoz  költözött Battonyára. Velük élt Kecskés Adrienn előző kapcsolatából származó kislánya is, akinek apja Maczák Zoltán volt. 

Maczákot korábban hétszer ítélték el vagyon elleni bűncselekmények miatt. 2007-ben a férfi is a házba költözött, és ő is felmelegítette a szerelmi kapcsolatot volt élettársával, Kecskés Adriennel, amit a nő férje is elfogadott.

B. Réka segített a ház körül, a kislányt sokszor ő vitte az iskolába. A fiatal nő bántalmazása 2007 végén kezdődött. Először tenyérrel, ököllel ütötték, rugdosták, de 2010 tavaszán a másodrendű vádlott már kötéllel is fojtogatta. Korábbi hírek szerint ennek hátterében a depressziója miatt gyógyszerfüggővé vált Kecskés Adrienn féltékenysége állt, mert B. Réka kikezdett a férjével.

B. Réka később öngyilkossággal próbálkozott, majd megszökött és a kisvárosban bujkált, de később visszatért a házba. A lány bántalmazásai egyre gyakoribbá váltak: elektromos árammal, forrasztópákával, égő cigarettával kínozták, különböző eszközökkel ütlegelték, fogóval tépték ki a fogait, tűket szúrtak a körmei alá, eltörték a karját, bordáit és veséi is megsérültek. A nő a bántalmazások hatására kerekesszékbe kényszerült és pelenkázni kellett.

2010. június 16-án egy bűncselekmény miatt a rendőrök elvitték Sztáncs Zoltánt. A fiatal nőnek ekkor el kellett bújnia, nehogy az egyenruhások meglássák sérüléseit. Két nappal később az akkor ételt alig fogyasztó, földön fekvő nőt Maczák Zoltán nagy erejű áramütésekkel kínozta.

Másnap a már mozgásképtelen nőt újra megverte. Az ekkor már haldokló lánynak azonnali orvosi segítségre lett volna szüksége, de ezt nem kapta meg, és 2010. június 21-én hajnalra elhunyt.

Holttestét az udvaron ásott gödörben temették el, földi maradványait 2011 októberében találták meg.

A battonyai házban lezajlott bántalmazásoknak és kínzásoknak részben szem- és fültanúja volt az első- és harmadrendű vádlott 1998-ban született gyermeke. A kislány az átélt traumák miatt pszichiátriai kezelésre szorult.

A táblabíróság kimondta, a sértett halálát a három vádlott által 2010 elején elkezdett bántalmazássorozat okozta, ezért állapította meg a másodrendű vádlott bűnösségét is befejezett emberölés bűntettében, nem annak kísérletében.

Battonyán ebben az időben egy másik bestiális gyilkosság is történt. A "battonyai rémként"' emlegetett T. István szabadulása után nem sokkal, 2010 nyarán megfojtott, majd a háza udvarában ásott el 21 éves nőt, aki pénzért feküdt le vele. A gyilkosság után néhány hónappal, a pulykatelepen dolgozó férfi egy 17 éves lányt vonszolt az egyik ólba, ahol megpróbálta megkötözni és megerőszakolni a lányt. A dulakodásra egy arra járó férfi lett figyelmes, így a lány megmenekült. A férfit 2012-ben jogerősen tényleges életfogytiglanra ítélték

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport