A rendőr, aki betört egy lakásba, megbilincselte az áldozatot, fegyvert fogott a fejéhez, és még így sem tudta kirabolni

2015.06.30. 08:59 Módosítva: 2015.06.30. 09:38
Sokat akart a szarka, de nem bírta a farka.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint kihallgattak, majd elfogtak egy őrmestert, aki civil társával kirabolt egy nőt Budapesten a XVI. kerületben. 

A rendőr áprilisban szolgálat közben ismerkedett meg az akkor lakhelyelhagyási tilalom alatt álló társával, akinek többször jelentkeznie kellett a rendőrségen. Mindeközben a két férfi között baráti kapcsolat alakult ki, majd elhatározták, fegyveres rablást hajtanak végre együtt. 

A baráti program úgy nézett ki, hogy június 28-án becsöngettek a sértett lakására, közben azt kiabálták, hogy 

rendőrség!

A sértett nem engedelmeskedett a hivatalosnak tűnő felszólításra, ezért a csuklyát viselő támadók berúgták az ajtót. Gázpisztolyt fogtak az ingatlanban lakó nőre, a földre fektették, majd egy műanyag karpereccel hátrabilincselték a kezét. Ami ezután következett, azért 

a nőnek jár az év lélekjelenléte díj.

Felszólították, hogy adjon oda minden pénzt és ékszert, de kiszolgáltatott helyzete ellenére nem engedelmeskedett. A rendőr és társa ezért benyúlt a táskájába, ahonnan kivett 3500 forintot (!!!), majd olajra léptek. 

A nyomozók kihallgatták az őrmestert, majd indítványozták az előzetes letartóztatását. A társa még szökésben van.