Újabb hat migránst állítottak elő a hétfői balhé miatt

2015.06.30. 19:04
A Korán megtaposásából alakult ki zavargás, melyben egy kővel megdobott rendőr sérült meg.

A debreceni befogadótáborban kialakult hétfői verekedés, illetve garázdaság miatt kedden újabb hat gyanúsítottat állított elő a rendőrség, írja az MTI. A tábornál kialakult hétfői balhé miatt felfegyverkezve elkövetett csoportos garázdaság bűntette miatt ismeretlen tettes ellen indítottak vizsgálatot.

A hétfői egy őrizetbevétel után tehát kedden újabb hat táborlakót állítottak elő, garázdaság gyanújával. A tegnap őrizetbe vett férfi török állampolgárnak mondja magát, és megtaposta a Koránt, ezzel indította el az erőszakos megmozdulásokat. A rendőrség az ő előzetes letartóztatását is kezdeményezi.

Az összetűzések miatt hétfő este lezárt tábort kedden reggel már ismét szabadon elhagyhatták a migránsok. A tábor bejáratánál és környékén folyamatos a rendőri és polgárőri jelenét. A tegnapi rendbontás azután alakult ki, hogy két migráns a Korán megtaposása miatt összeszólalkozott, majd mintegy száz lakó csatlakozott a zavargáshoz. Botokkal ütötték és megdobálták a leálló személyautókat és autóbuszokat, és felgyújtották az út menti kukákat.

A konfliktusban egy rendőr könnyebben megsérült, őt kővel dobták meg. Másnap a debreceni Demokratikus Koalíció bejelentette, hogy a tábor bezárását kezdeményezik. Estére a párt helyi elnöke meggondolta magát, miután Gyurcsány Ferenc pártjának vezetése nem támogatta az ötletét.