NB I.-es foci vagy kerítésépítés? Szavazzon!

2015.07.01. 12:21

Mi úgy gondoljuk, hogy ez a lehetőség ez két dolgot is elősegít: ha valódi menekültről van szó, az integrációjához hozzásegítheti egy ilyen jellegű munka. A másik dolog, hogy a saját eltartásához is hozzájárul, ha egy hasznos értékteremtő munkát végez

– mondta kedden Pintér Sándor, amikor a migránsok közmunkára fogásáról kérdeztük. A belügyminiszter hétfőn már be is nyújtotta a  parlamentnek a migrációval kapcsolatos törvényeket módosító javaslatot, amely lehetővé tenné, hogy a menedékkérők közfoglalkoztatási jogviszonyban dolgozni kezdjenek.

Pintér kétkezi munkáról beszélt. A 300 milliós plakátkampánynak köszönhetően ma már mindannyian tudjuk, hogy a menedékkérők nem vehetik el a magyarok munkáját, de akkor mit kellene dolgozniuk? Volna pár ötletünk, segítsen eldönteni, melyik a legjobb!

  • Építsék meg a kerítést a határon! Magyarázni is fölösleges: ennél elegánsabb, letisztultabb megoldást nehéz lenne találni. Esetleg még ki lehetne egészíteni a menekülttáborok bővítésével, objektumvédelmével is.
  • Süssenek lángost a Balatonon! A magyar pincérek már leléptek Ausztriába, így viszont egy csapásra megoldódna a vendéglátósok és az éhes strandolók közös problémája.
  • Legyenek NB I.-es focisták! A fizikai alkalmasság adott, nem beszélve arról a páratlan lehetőségről, hogy személyes örömet szerezhetnek egy-egy jól sikerült munkanapon a miniszterelnöknek.
  • Álljanak BKV-ellenőrnek! Végre minden metrószerelvényen, villamoson, buszon és mozgólépcsőn lennének elegen. A bliccelés esélye nullára esne.
  • Mentsenek kisállatokat! Áthozhatnák kézben egyesével a határkerítésen fennakadó nyuszikat, vakondokokat, egyéb kisállatokat. Plusz pótlékért a szalonkákat adott vadászterületre irányíthatnák tovább.
  • Végezzenek egyszerű számítógépes műveleteket! A magyart nem beszélő migránsokra is számos feladat várhat, például a létminimum létezésére utaló részek visszamenőleges eltávolítása mindenféle nyilvános dokumentumokból, esetleg írhatnának facebookos kommenteket, vagy birkózzanak meg ők a fizetőssé váló, visszaélésszerű közérdekű adatigényléssel.
  • Dolgozzanak a vasárnap újra megnyíló boltokban! Ez a két legyet egy csapásra: a közvélemény-kutatások szerint a magyarok úgy gyűlölik a vasárnapi zárva tartást, mint Semjén Zsolt az egyszeri szombatistát. A családok védelmének maszlagja miatt persze nehéz lenne a boltokat újra kinyittatni, de ha a migránsokat tesszük meg eladónak, máris megoldódik a gond. Szombat este 10-től hétfő hajnali 6-ig mondjuk 32 órát kellene folyamatosan dolgozniuk, de egyfelől így az egész heti munkaidőt letudnák, másfelől annak, aki elgyalogolt néhány ezer kilométert, ennyi fizikai megpróbáltatás már meg se kottyan.
  • Tartsák a kerítésen belül a kivándorlókat! Másik megközelítés a balatonos probléma megoldására.

És most nincs más hátra, szavazzon!

Milyen közmunkára fogjuk a migránsokat?