Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A rendőrség szerint nem gyűlöletkeltőek a bevándorlásellenes plakátok

MG 5416
2015.07.02. 11:07

Ahogy azt július közepén megírtuk, a Modern Magyarország Mozgalom feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettes ellen a kormány bevándorlásellenes kampányai miatt, mivel úgy vélték, hogy a nemzeti konzultáció és a plakátkampány teljes mértékben kimeríti az előre eltervelt szándékkal és nagy nyilvánosság előtt folytatott közösség elleni uszítást.

Bokros Lajos pártja csütörtöki közleménye szerint azonban a BRFK bűncselekmény hiánya miatt elutasította a feljelentésüket. Mint írják,

a rendőrség álláspontja az, hogy a feljelentésben említett kommunikáció, és a plakátok önmagukban nem ösztönöznek erőszakos magatartásra a bevándorlókkal szemben, ezek önmagukban nem alkalmasak arra, hogy közvetlenül erőszakos magatartást váltsanak ki. Valamint, a kormány részéről a szándék is hiányzik a gyűlöletkeltés vonatkozásában. A rendőrség összegző véleménye ezért az, hogy az említett cselekmények nem valósítanak meg bűncselekményt.

A párt szerint ugyanakkor a rendőrség megállapításai a bizonyítás lefolytatása nélkül elhamarkodottnak tűnnek. Mivel a feljelentés elutasítása ellen panasszal csak a bűncselekmény sértettje élhet, a Moma úgy véli, hogy számukra a jogi lehetőségek megszűntek, ugyanakkor politikailag továbbra is tiltakoznak és minden elkövetnek azért, hogy "Magyarországon a szélsőséges és agresszív ideológiák ne tudjanak megerősödni".

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!