Emil, Csanád
9 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Aláírásokat gyűjtöttek Siófokon a borsodi meggyszedők ellen

2015.07.02. 07:32

Borsodi romák szedik a meggyet Siófokon a helyi gyümölcstermesztő zrt. kölcsönmunkásaiként, de aláírásokat kezdtek gyűjteni ellenük a környéken, írja a csütörtöki Népszabadság. A gyümölcstermesztő cég ügyvezetője, Volenszki Tamás elmondta, hogy négyszáz emberre van szükség a munkához, de helyben nem tudtak ennyi munkást találni, ezért kellett az ország másik feléről kölcsönözniük. 

A tiltakozók az aláírásokat a siófoki önkormányzathoz juttatták el, de az egyelőre nem derült ki, mi lesz velük, egyeztetnek-e róluk. A Népszabadság riporterének egy asszony a környéken arra panaszkodott, hogy a munkások "ordibálnak, szemetelnek". Attól fél, hogy elriasztják a turistákat. "Kérdem én, ki jön ide pihenni, ha látják, hallják, hogy mi folyik itt?" - mondta. Volenszki, aki maga is a szálló közelében lakik, azt mondta: neki még senki nem panaszkodott a munkásokra, és azt ígérte: akivel gond lesz, azt nem foglalkoztatják tovább.

A lapnak egy másik asszony azt mondta: ő nem írta alá az ívet, mert "valaki majd még kitalálja, hogy a cigányokat elküldik, helyettük meg idehozzák a menekülteket közmunkába, márpedig ha ideköltözik ezer néger, a Balaton is kiürül".