Kidobta a lakásból a babakocsiban ülő kilenc hónapos gyereket

2015.07.02. 09:17

A Fővárosi Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt vádat emelt egy 41 éves férfi ellen, aki durván bántalmazta élettársa kisgyerekeit, közölte az ügyészség. A bűncselekmény 2013. április 28-án a pár X. kerületi, Harmat utcai lakásában történt. A vád szerint a férfi veszekedett az élettársával, nekilökte az ajtónak, majd amikor a nő kiment a teraszra telefonálni, a férfi fogta a nő 9 hónapos kisfiának a babakocsiját a benne ülő gyerekkel együtt, odavitte a lakás bejárati ajtajához, majd nagy erővel kidobta onnan a teraszra.

A gyerek arccal a terasz kövére esett: koponyaalapi törést szenvedett. Az ügyészség szerint reális lehetősége volt annak, hogy életveszélyes sérülés alakuljon ki. A férfi a vád szerint ezután még visszament a lakásba, és a nő 2 éves kisfiát is bántalmazta, ököllel arcon ütötte. Ő könnyebben sérült, az alsó ajka felrepedt. A nőnek telefonon sikerült végül a rendőrséget és a mentőket segítségül hívni.

A férfit a nagyobbik gyerek bántalmazása miatt védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértéssel is megvádolták. A bűnhalmazat miatt 2 évtől 11 évig terjedő szabadságvesztésre számíthatna a bántalmazó, de az ügyészségi közlemény megemlíti, hogy   "büntethetőséget korlátozó ok áll fenn". Azt nem írják, hogy ez az ok konkrétan micsoda. A legvalószínűbb, hogy kóros elmeállapotról van szó.

Ha önt vagy ismerősét, rokonát erőszak éri a kapcsolatában, akkor hívja ezeket a segélyvonalakat: 06-40-630-006 (hétfőnként 10–14, szerdánként 14–18, péntekenként 10–14 óráig), 06-80-505-101 (este 6 és 10 között szerda és hétvége kivételével)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport